Pri nočnej policajnej akcii našli u 28-ročného muža drogy

10.02.2008 Levoča

Levoča 10. februára (TASR) - Drogy už nie sú problémom iba veľkých miest, ale čoraz častejšie sa vyskytujú aj medzi mladými ľuďmi v menších mestách či obciach.
Potvrdili to výsledky preventívno-bezpečnostnej akcie, ktorú v noci na dnešok vykonali v reštauračných a pohostinských zariadeniach v Levoči popradskí policajti.
Riaditeľ odboru poriadkovej polície Okresného riaditeľstva PZ v Poprade Ján Dučák pre TASR konštatoval, že \"v jednom z podnikov špeciálne cvičený pes označil osobu, u ktorej našli fajku. Je predpoklad, že z nej boli fajčené drogy. U ďalšej našli v igelitovom vrecúšku rastlinnú zmes. Pravdepodobne ide o omamnú látku, ktorú zašleme na preskúmanie do Kriminalisticko-expertízneho ústavu v Košiciach\".
Hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Prešove Magdaléna Fečová spresnila, že preventívno-bezpečnostná akcia trvala asi päť hodín, začala sa v sobotu neskoro večer a skončila v nedeľu tri hodiny po polnoci. Zapojilo sa do nej 19 policajtov. Prekontrovali päť reštaurácií a barov, v ktorých zistili štyri priestupky týkajúce sa podávania alkoholu osobám mladším ako 18 rokov. Tri z nich predložia na priestupkové konanie, jeden prípad vyriešili uložením blokovej pokuty.
Policajti odhalili aj jeden prípad trestnej činnosti v súvislosti s nedovolenou výrobou, prechovávaním a užívaním omamných a psychotropných látok. Mladý 28-ročný Levočan mal pri sebe v igelitovom vrecúšku rastlinnú látku, v ktorej test potvrdil tetrahydrokarbinol.
Poverený príslušník PZ už začal trestné stíhanie vo veci.
Podobné kontroly budú policajti opakovať častejšie.
 

Vyberte región